Sint Eustatius

slideshow van foto's

slideshow van foto's, ontvangen van Marc en Danielle

Statia, 6 december 2014.

Vrienden,

Drukke weken hoor. Veel te berichten ook. Laten we maar meteen beginnen.

Onze eerste gasten uit Nederland zijn een feit: Marc en Danielle kregen het in hun bol en dachten waarom ook niet: we gaan naar Sint Eustatius, even kijken hoe het met Mia en Jan gaat. Een weekje gaat natuurlijk snel voorbij maar Marc en Danielle hebben in elk geval lekker gedoken (o.a. majestueus zwemmende rog en vrij zwemmende schildpadden). Ook hebben we lekker gegeten in Old Gin house en Blue Bead, maar ook bij Fay's en Yumi Tumi.

Ook Margreth was er een paar dagen. Onze vriendin bij de Rijksdienst Caribisch Nederland woont en werkt in Bonaire maar eens per zoveel weken is ze ook even in Saba en/of Statia want ook die twee eilanden behoren tot haar werkgebied. En juist afgelopen week was ze er weer voor een paar dagen, de eerste nacht heeft ze ook bij ons gelogeerd.

Dan was er ook nog het feest van de verjaardagen van Ange en Morris. Ange is een vriendin van Mia van de lagere school die Mia gedeeltelijk in Curacao heeft doorlopen. Ange woont nog steeds op Curacao en is zestig jaar geworden. Morris, haar vriend, zeventig. En dat werd gevierd op dinsdagavond 25 november in Hofi Granville aan de Caracasbaaiweg te Curacao. Mia is dinsdagmiddag vertrokken en woensdagochtend weer teruggekeerd. Te kort natuurlijk maar ze heeft het feest voor geen goud willen missen!

In die week - donderdag - is er ook nog een voorlichtingsavond over de vier alternatieven waarvoor kan worden gekozen op het referendum van 17 december a.s. De vier alternatieven worden toegelicht door verschillende meer of minder bevlogen sprekers, de een houdt het feitelijk, de ander wat meer spiritueel. De te maken keuzen zijn 1) handhaven van de huidige situatie (openbaar lichaam: bijzondere gemeente van Nederland), 2) volledige zelfstandigheid, los van het Koninkrijk der Nederlanden, 3) zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en 4) volledige integratie in Nederland.

Deze week staat in het teken van de schoolexamens. De Kerst komt er aan en er moet weer even een tussenstand worden gemaakt: een spannende tijd voor de hoogste klassen. En voor de docenten natuurlijk :-))

Tot de volgende keer!

Groeten,

Mia en Jan.