Sint Eustatius

slideshow van foto's

Saba, 13 oktober 2014.

Donna meldde zich omstreeks negen uur in de ochtend bij ons. In een kleine twee uur leidde ze ons langs St Johns, The Bottom en de haven. In The Bottom drinken we koffie in een gezellig kroegje en - net een echte vakantie - kopen we wat spulletjes die ons op dat moment wel aardige souvenirs lijken.

De rest van de dag staat in het teken van de (onverwachte) tropische storm Gonzalo. Harde wind, slagregens en veel voorbereidingen om schade te voorkomen: geen losse spullen buiten en gebarricadeerde deuren en ramen. Kathy en Michael melden ons vanaf Statia dat ze de stoelen van onze porch hebben gehaald. Fijne buren hebben we toch.


Saba, 14 oktober 2014.

De volgende ochtend blijken Saba en Statia niet al te veel schade te hebben geleden van Gonzalo. Ons bereiken verhalen als zou het vliegveld van Sint Maarten wel te zijn beschadigd. Net als het eiland Antigua. Gonzalo had een koers noordoost van ons, met een richting noordnoordwest. Dat kan kloppen met deze schadegebieden.

Deze (dins)dag hebben we gewandeld van Windwardside naar The Bottom: in de taxi lijkt het gewoon een min of meer vlakke rit, maar als je het loopt blijkt het toch best wel een kwestie van stijgen en dalen. Een klein uurtje later laten we ons de koffie in het Bottom Bean Café dan ook goed smaken.

Eind van de dag is er een lezing in ons hotel over lizards (hagedissen) en het malariavirus. Best wel aardig, maar veel leuker is het feit dat dit soort lezingen en gerelateerde activiteiten als wandelingen en duiken worden georganiseerd (door Sea and Learn). Zoiets zou op ons eiland eigenlijk ook moeten gebeuren.


Saba/Statia, 15 oktober 2015.

Woensdag is een rustige dag. Na te hebben ontbeten drinken we koffie bij Bizzy B. We ontmoeten daar een stel - Gijs en Georgina - die we de laatste paar dagen wel vaker zijn tegengekomen (bij Mt Scenery en bij Bottom Bean Café). Het blijkt dat zij met onze vlucht meegaan omdat, vanwege Gonzalo, hun reisschema enigszins is aangepast.

We lezen wat, we eten wat en om drie uur komt Donna ons halen. Zij neemt de door Mia bestelde jurk mee en krijgt van ons, ter herinnering, een boekje over de geschiedenis van Saba. Omstreeks half zes neemt ons vliegtuig een klein aanloopje om vervolgens het luchtruim te kiezen. Via Sint Maarten vliegen we weer terug naar huis.

Terug op ons eiland brengen wij Gijs en Georgina even naar The Country Inn waarna wij even naar huis gaan om Michael en Kathy te begroeten. Daarna zijn we met Gijs en Georgina nog even bij Fay's gaan eten.

Groeten,

Mia en Jan.