Santiago de Compostela (2011)

26-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 23.9 km. Afstand (boek) = 28.3 km.

Heerlijk geslapen in ons appartement-met-giga-tuin. Eens kijken wat het 'moedercafe' (waarbij het appartement hoort) aan ontbijt serveert. Dat viel een beetje tegen, maar de koffie was lekker. We gaan op pad richting Boimorto, zo'n drie kilometer verderop. Aldaar een terrasje in de zon gevonden waar niet alleen de koffie goed smaakte maar waar ook ruim chocoladekoekjes werden geserveerd. Dat was geen slecht ontbijtalternatief. En wie zien we voorbijlopen? Onze Britse vriend Hugh die in Sabrado dos Monxes in de kloosterherberg heeft overnacht. Wij nemen als zo vaak afscheid met "we'll meet again".

Na Boimorto volgt een strategische keuze: naar druk Arzua of via een rustige weg later aansluiten op de drukke Camino Frances. Wij gaan voor dit laatste. Het blijkt inderdaad een rustige weg: zelfs de enige kroeg die we na vier kilometer mochten verwachten (volgens de beschrijving) blijkt vanwege vakantie gesloten. Daarna volgens nog eens vijftien eenzame maar mooie kilometers alvorens ergens weer eens een cola te bemachtigen. Maar daarvoor in de plaats wel veel natuurschoon en een kudde geiten, begeleid door een herderin. In een vliegtuig vonden wij onze enige metgezel op deze camino (maar dan een met een meer dan tweehonderd keer hogere snelheid).

Ons aansluitpunt met de Camino Frances heet Brea en daar vinden we een kamer in meson San Miguel dat aan de achterzijde ook nog een slaapzaal met stapelbedden blijkt te 'herbergen'. Tot morgen voor de op-een-na-laatste etappe. Nu eerst een biertje.