Santiago de Compostela (2011)

02-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 32.6 km. Afstand (boek) = 29.5 km.

Vanochtend ontbeten in het hotel. Daarna op pad. Hoewel soms een natuurlijk gebied werd doorkruist blijft bij deze dag toch vooral het idee hangen van een geciviliseerde, geindustraliseerde en soms zelfs enigszins verpauperde omgeving.

Zomaar ineens was daar een terrasje waar we cola hebben genoten en in een cafe in Retuerto (nabij Barakaldo) hebben we koffie met een sandwich geluncht. Via Sestao arriveerden we omstreeks drie uur in Portugalete (hier hangen ze een bus aan een hefkraan om deze an de andere kant van de rivier te brengen).

Onder het genot van een cola hebben we het plan besproken om nog een stukje verder te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Na Portugalete volgden we voornamelijk een lang fietspad dat eindigde in het strandplaatsje La Arena. Hier hebben we een hotelkamer gevonden waarna het biertje goed smaakte.

Even verfrisssend gedoucht en daarna heerlijk een visje gegeten op een strandterras. Omstreeks half tien maakten we ons op voor de nacht. Natuurlijk eerst nog even dit verslag en daarna: tot morgen!