Santiago de Compostela (2011)

20-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 30.7 km. Afstand (boek) = 29 km.

Als we de impressies van deze dag in enkele woorden zouden moeten samenvatten dan zijn zonnig, groen en glooiend toch wel de sleutelbegrippen. Groen en glooiend trouwens in heel veel schakeringen en varianten.

De schelpen wijzen in Galicie de andere kant op dan in Asturie. Niemand die het kan uitleggen, het is ook niet erg, zolang je het maar weet. Net buiten Ribadeo zien we het eerste caminopaaltje, en wel met duiding van de afstand (in meters!) naar de kathedraal van Santiago de Compostela. Het komt nu allemaal wel steeds dichterbij: van deze afstanden onder de 200 km kunnen we ons een concrete voorsteling maken.

Na 7 km is er het dorp Vilela waar we enige cola kunnen drinken. De beschrijving heft ons geleerd dat de eerste 17 km hierna daartoe geen gelegenheid meer bestaat. Na A Ponte de Arante volgt een forse klim naar ca 360 m. We zien ook enkele andere pelgrims: drie Italianen die we gisteren ook al zagen (o.a. in Tapia), twee Nederlanders en twee Belgen.

In San Xusto is er dan eindelijk weer een eetgelegenheid. En wat voor een! Bar La Curva heeft een recent een eenvoudig restaurant neergezet waar een heerlijk dagmenu tegen zeer schappelijke prijs kan worden genoten. Dat hebben we dan ook maar gedaan.

Vanaf hier is het nog maar vijf km naar Lourenza. Hier hebben we een zeer keurig appartement toegewezen gekregen bij Casa Gloria. Na een foto te hebben gemaakt van het klooster in dit stadje zijn we neergestreken op een terrasje vlak naast dit klooster.

Eenmaal op dit terrasje zien we Hugh weer. Hij eet gezellig een hapje met ons mee.

Tot morgen!

Noot: Uit de foto moet blijken dat onze badkamer werkelijk alle verwachtingen heeft overtroffen: super de luxe!