Santiago de Compostela (2011)

05-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 35.6 km. Afstand (boek) = 26.7 km.

Het ontbijt in hotel in Escalente hebben ook wij genoten. Waren er ander bezoekers? Wij weten het niet...

Onderweg naar Castillo moest de poncho toch weer even aan. In San Miguel de Meruelo was het weer droog en hebben we even wat koffie en cola gedronken.

Via Bareyo arriveerden we in Guemes. Het was inmiddels half drie dus een lunch zou wel passen. De lokale bar had weinig hartige tapas zoals we die wel gewend zijn maar een chocoladetaart met bronwater is natuurlijk ook een goede maagvulling.

Bij Galizano ontwaren we weer de zee! Het blijft een prachtig gezicht... De weg vervolgt zich naar Somo, een dorpje dat aan de andere kant van de baai de grote stad Santander kent. De hele baai omlopen kost zo'n twintig kilometer terwijl het boek ons leerde dat de oversteek van de baai al eeuwenoud is.

Zo namen ook wij, pelgrims van de eenentwintigste eeuw, de veerpont naar Santander. Hier leerde ons het toeriseninformatiebureau waar een goed hotel te vinden zou zijn en dat is dan ook snel geschied. De rest is inmiddels standaard: mail en sms beantwoorden onder het genot van een biertje en daarna iets eten.

Tot morgen!