Santiago de Compostela (2011)

13-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 31.3 km. Afstand (boek) = 26.4 km.

Vanmorgen Villaciosa verlaten na in het hotel afscheid te hebben genomen van onze Britse en Duitse vriend. Nabij Casquita was er dan het onvermijdelijke moment dat zij die naar Ovieda gaan afscheid nemen van hen die naar Gijon gaan. Wij gaan naar Gijon (de kustroute).

Alto de la Cruz blijkt een hoogte van ca 400 m. Een fikse klim. Op de top voelt het als lichte regen, of is het gewoon als in een wolk waarin het erg vochtig is? De afdaling eindigt bij bar Pepito in Peon. De bediening is matig maar het broodje calamaris laten we ons er niet minder door smaken.

We komen in de buitenwijken van Gijon na een andere fikse klim naar El Curbiello. Indrukwekkend complex: het Universidad Laboral van Gijon uit de jaren vijftig. Via het stadion Molinon komen we dan feitelijk Gijon binnen: een grote stad aan de zee met een indrukwekkend Playa de San Lorenzo. Via het toeristeninformatiebureau vinden we al snel ons hotel: hostal Manjon. Daarna volgt al snel een biertje, een wijntje en een visje.

Jammer dat het aan het eind van de dag wat miezert, maar over het geheel genomen was het weer een mooie dag! Tot morgen.