Santiago de Compostela (2011)

19-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 24.5 km. Afstand (boek) = 21.4 km.

Als dit verslag vanmorgen zou zijn geschreven in plaats van nu (omstreeks vier uur in de middag) dan zou er ongetwijfeld een beeld zijn opgeroepen van gemiddelden: niet koud, niet warm, geen regen, geen zon, geen beklimmingen of afdalingen. Allemaal niet zo bijzonder dus.

Na vertrek uit La Caridad zijn we via Valdeperes en El Franco de rivier Porcia overgestoken. Daarna hebben we keurig de pijlen en schelpen gevolgd hetgeen door ons boekje is geduid als 'variant via Tapia de Casarego'. Dat is geen verkeerde keuze geweest: prachtig dicht langs de kust gebleven en gezellig kofie gedronken in het plaatsje Tapia.

Nog steeds de kustlijn volgend passeren we via Figueras de indrukwekkende brug naar Ribadeo. Deze oversteek markeert tevens het verlaten van Asturie en het binnengaan van Galicie: de regio waarin ook onze eindbestemming ligt! Nog minder dan 200 km te gaan (of: inmiddels ca. 620 km afgelegd).

Direct na de brug ligt Ribadeo. Snel vinden we onderdak en genieten we onder een inmiddels uitbundig schijnende zon van ons biertje op een terras aan de Plaza de Espana. Tot morgen.