Santiago de Compostela (2011)

11-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 23.6 km. Afstand (boek) = 20.1 km.

Vanmorgen ontbeten in kroeg die niet 'al' open was, maar 'nog': duidelijk te zien aan de staat van de bezoekers en de aard van hun consumpties. Maar goed, een kop koffie en een broodje kaas kon ook worden verkregen, dus wij waren tevreden.

Wij staken de brug over de Sella over en genoten van de boulevard en het uitzicht over zee. Aan het eind van de boulevard, alvorens weer te klimmen, de drukte van een veemarkt meegemaakt. Na een prachtige wandeling met schitterende uitzichten over zee, en - als we de andere kant op kijken - op de bergen, komen we uit op het strand van Vega. Aldaar enig water en cola genoten. In Vega kennis genomen van enige 'horreos': schuurtjes op poten (ter bescherming tegen ongedierte).

Via strand en hoger gelegen kustpad vervolgen we onze weg langs Arenal de Moris en Playa de Espasa. Met uitzicht op laatstgenoemd strand hebben we eenvoudig geluncht: water, cola en calamari friti. Na de lunch zijn we de weg kwijtgeraakt: via La Isla en het dorpje Buenu pikten we het spoor van de schelpen en pijlen weer op. Omstreeks vier uur zaten we op een terrasje in Colunga.

In Colunga nog eens ernstig nagedacht over 'hoe nu verder'. Ons gepland einddoel ligt ca. 16 km verderop en er tussen in lijkt geen hotelletje voor ons beschikbaar. Bovendien moet in het voor ons liggende traject ook nog flink worden geklommen. Het kon dus wel eens laat worden... Of blijven we in Colunga en gaan we genieten van het nabij gelegen strand? De knoop werd snel doorgehakt: we blijven! Dit verslag is dan ook eens niet vlak voor het slapen geschreven doch heerlijk ontspannen een terras met zicht op zee, strand en zon. Hoe zwaar kan het leven van een pelgrim zijn...?!