Santiago de Compostela (2011)

17-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 30.3 km. Afstand (boek) = 25.9 km.

Een nacht waarin de muggen soms hinderlijk zoemden maar waarin desondanks lang en goed is geslapen. Na een dag als gisteren trouwens geen wonder. Vandaag de zon nauwelijks gezien; vanochtend zelfs in de miezerregen vertrokken. Voor vandaag gekozen voor de wat gemakkelijkere (maar tegelijkertijd wellicht ook wat saaiere) variant door veelal over de weg te lopen. In Cadavedo wat koffie gedronken.

Vanaf Cadavedo via Villademoros in Queruas aangekomen; hier dachten we wat te eten en drinken maar het restaurant was wegens vakantie gesloten. Een paar kilometer verderop was daar echter ineens een keurig 'hostal' dat een zogenaamd pelgrimsmenu blijkt te kennen. We lieten ons de macaroni vooraf en het visje (in het Spaans: merluza) goed smaken.

Na weer enige bochten in de weg (telkens een daling, gevolgd door een rivieroversteek en een klim) naderden we via Caroyas en Barcia uiteindelijk Almuna. Vanaf hier daalden we naar zeeniveau: ons einddoel voor deze dag - Luarca - was behaald! De oude dame die ons pension bestiert houdt kennelijk van groene planten: de kamer naast de onze lijkt wel een herbarium.

Wij wandelen ten slotte, gevrijwaard van de rugzak, ontspannen door het dorp en de pittoreske haven. Aan de rand van de haven zijn diverse barretjes en restaurantjes. Een ervan kent ons nu als klant. Tot morgen.