Santiago de Compostela (2011)

21-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 25.9 km. Afstand (boek) = 24 km.

Het kostte enige moeite om Lourenza op de juiste manier te verlaten maar het pad begint kennelijk bij de begraafplaats. Via Arroxo en Grove arriveerden we in Mondonedo. Hier eerst even wat cola gedronken, daarna het centrum in. Indrukwekkend is de kathedraal van Santa Maria; vanzelfsprekend zijn we hier even binnen gaan kijken.

Nadat we Mondonedo hebben verlaten werd het een mooie wandeling. Na enige tijd - nabij Lousada - ging de weg krachtig omhoog naar San Cosme da Montana. Geregeld passeren wij en worden wij gepasseerd door onze Belgische pelgrimcollega's. Eenmaal op hoogte vervolgt de weg zich naar het dorpje Gontan waar wij onderdak vinden bij de bar Da Feira.

Als we zeggen 'eenmaal op hoogte' dan moet worden begrepen dat wij gisteren en vandaag zijn gestegen van ongeveer zeeniveau naar een hoogte van ruim 500 m. Voorlopig vervolgt onze route zich op dit hoogvlakteniveau.

Een biertje drinkend op het terras van Da Feira valt onze Britse vriend - Hugh - ons op. Ook hij blijkt hier gearriveerd. Vanzelfsprekend wisselen wij onze ervaringen uit.

Tot morgen!