Santiago de Compostela (2011)

14-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 27.5 km. Afstand (boek) = 23.9 km.

Nadat we onze hotelkamer in Gijon - met uitzicht op de haven - hadden verlaten vonden we vrij snel een plekje om te ontbijten: aan het Plaza Mayor. Omstreeks half negen aan de wandel. Gijon heeft, zo hadden we gisteren al gezien, de route in de stad keurig gemarkeerd met koperen schelpen. Zonder problemen raakten we dan ook op het juiste pad richting Monte Areo. De weg er naar toe werd gekarakteriseerd door zware industrie, waarvan diverse foto's getuigen.

Eenmaal buiten de stad en voldoende geklommen werd het gebied landelijker. Het weer was herfstachtig: winderig en miezerig. Na vijftien a zestien kilometer zagen we een tentje waar, zo denken wij, vrachtwagenchauffeurs geregeld langskomen, maar waar wij nu de enige klanten waren. De cola smaakte ons goed, evenals het ruim bemeten stokbrood met ham en kaas.

De laatste kilometers naar Aviles liepen we langs de grote weg: altijd wat minder dan in de natuur of binnenweggetjes, maar El Camino kent nu eenmaal vele gezichten. En dan is er Aviles. Een industriestad met een prettige, historische kern waar het goed toeven is. De wind is gebleven maar de miezerregen is inmiddels opgehouden. Nadat we een eenvoudige hotelkamer in het centrum hadden gevonden werd het weer eens tijd voor een biertje op het terras.