Santiago de Compostela (2011)

16-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 26.6 km. Afstand (boek) = 24.9 km.

Vanochtend heerlijk ontbeten in ons 'familiehotelletje': heel knus allemaal en vooral ook heel lekker. Het weer is matig: bewolkt en vochtig. Het is wat zoeken naar de juiste weg vanwege werkzaamheden maar gesterkt door een goed kop koffie bij hotel Casa Fernando wordt de camino weer snel gevonden. Een mooi pad brengt ons bij Soto de Luina alwaar een lunch van pulpopate ons wacht.

Na Soto de Luina geeft de gids de voorkeur aan het volgen van de weg (N-632), het alternatief zou slecht gemarkeerd zijn maar wel heel mooi. Wij besluiten de gids even te laten voor wat het is en gaan voor de echte camino. Een onvergetelijk besluit! Een prachtig pad met prachtige vergezichten op zowel zee (rechts) als bergen (links). Wel veel klimmen, tot wel 450 m toe! Prachtig in het kwadraat! Superlatieven schieten tekort. We zijn ontzettend blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Het terugvinden van de lager gelegen N-632 (dichter bij de kust) bleek evenmin gemakkelijk maar via schier onbegaanbare paden is het natuurlijk wel gelukt. Dan was er de vraag: 'waar op de N-632 zitten we eigenlijk?'. Dat bleek bij Castaneras te zijn. Via de weg de rivier overgestoken, net zoals de spoorlijn dat doet, en de nog hoger gelegen autopista, en uitgekomen in Santa Marina.

In Santa Marina vonden we snel het pension Prada (en de er aan gelieerde bar Gayo). Dat wordt vanavond vast goed slapen! Tot morgen.