Santiago de Compostela (2011)

23-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 21.9 km. Afstand (boek) = 19.1 km.

We hadden het andere dagen ook wel gemerkt: iedereen leeft erg mee en is zich zeer bewust van het feit dat hun woonplaats aan de camino ligt. Gevraagd en ongevraagd krijgen we advies om de juiste richting in te slaan. Vanmorgen weer: een brandweerman (gelukkig niet op weg naar een brand) stapte uit de brandweerauto om met ons toch zeker honderd of tweehonderd meter terug te lopen om de juiste straat te wijzen. In ons kielzog was trouwens ook weer Hugh aangesloten; hij was afkomstig uit de herberg en ook hij had wat moeite de juiste weg te vinden.

Vanmorgen was het mistig: een gezicht van de camino dat we nog niet kenden (maar nu dus wel). Rond het middaguur prikte de zon af en toe door. Het grootste deel van de middag was het gewoon bewolkt. In het algemeen overigens heerlijk wandelweer.

In Alba, Insua en nabij Ferreira koffie en cola gedronken; bij laatstgenoemde gelegenheid ook een bocadillo gegeten. We komen af en toe mensen tegen die we ook wel eerder hadden ontmoet: naast Hugh zijn er de twee Duitse meisjes, het echtpaar uit Belgie en het stel dat we telkens zien maar waarvan we geen idee hebben waar ze vandaan komen. Ook komen we af en toe een Italiaans clubje tegen.

In Baamonde vinden we onderdak bij Ruta Esmeralda: een tankstation dat ook in overnachtingen handelt. Hier bereiden we ons voor op de lange trip van morgen. Tot dan!