Santiago de Compostela (2011)

25-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 15.4 km. Afstand (boek) = 14.7 km.

Na een eenvoudige, doch heerlijke maaltijd in onze onvoorziene accommodatie in Meson hebben we genoten van onze nachtrust tot tegen de ochtend alle honden in de omgeving 'in concert' gingen; dit concert duurde niet lang en we moesten bovendien toch opstaan. Het gevecht tussen de opgaande zon en de verdwijnende wolken werd door de eerste gewonnen en welgemoed stapten we op Sobrado dos Monxes af.

Centraal in dit dorp staat het uit de tiende eeuw stammende cisterzienzerklooster van Santa Maria de Sobrado. Het is een indrukwekkend bouwwerk, of eigenlijk: stelsel van bouwwerken, en dit alles paste natuurlijk niet op slechts een (1) foto. Na eerst een kop koffie te hebben genoten zijn we de publiek toegankelijke ruimten maar eens gaan verkennen.

Na vertrek uit Sobrado hebben we nog een kilometer of tien voortgebanjerd in een prachtige natuur en onder een prachtig zonnetje. In het dorp Corredoiras kruist de AC-234 (die wij volgen) met de AC-840. Op dit kruispunt zijn drie bars gelegen; bij een ervan zijn appartementen te huur. Ons plan is gemaakt: hier overnachten wij! Nog ca. 53 km te gaan naar Santiago de Compostela: die gaan we keurig verdelen over de komende drie dagen! Tot morgen!