Santiago de Compostela (2011)

06-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 37.7 km. Afstand (boek) = 46.3 km.

Vanochtend vertrokken uit Santander. Ontbeten naast de kathedraal. Alles verliep aanvankelijk voorspoedig: via Penacastillo naar Santa Cruz de Bezana. Daarna - en na wat cola en koffie - ook nog wel Boo de Pielagos en Puente Arce gevonden. Daarna zijn we toch wat gele pijlen misgelopen want het op de route liggende Mogro hebben we gemist.

Na wat vragen aan de lokale boer hebben we de N-611 een tijdje gevolgd en kwamen we weer de routebeschrijvende en vertrouwde gele pijlen tegen. Maar hebben we nu het traject naar Requejada-Polanco weer opgepakt of het traject na Polanco?

Het bleek het laatste: van de dikke rode pijpleidingen die ons in het vooruitzicht waren gesteld en de matige overnachtigsmogelijkheden in Polanco hebben we niets gezien.

Requejada-Polanco hebben we achter ons laten liggen en via Barreda en Camplengo hebben we uiteindelijk (na ca 37 km) Santillana del Mar gevonden. Het boekje schrijft er heel lovend over en dat is ook wel terecht, maar het neveneffect is dat het er toeristisch druk is waardoor het ons pas bij derde hotel gelukte een kamer te krijgen.

Een douche, een biertje en een bed maakte ons snel weer fit genoeg om in het dorp enige gamba's a la plancha met wat witte wijn te verorberen. Daarna weer terug naar ons hotel, dit verslagje schrijven en dan slapen als rozen, of als ossen. Tot morgen...