Santiago de Compostela (2011)

24-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 38.9 km. Afstand (boek) = 35.3 km.

Vanmorgen vroeg vertrokken. Zo vroeg zelfs dat we een uurtje na vertrek het even wat kalmer aan moesten doen omdat we op de bospaden de caminopaaltjes en andere richtingduidingen niet zouden kunnen vinden. Nadat het omstreeks acht uur hiervoor licht genoeg was zijn we in de frisse ochtendmist verder gegaan. Na een kilometer of acht was er gelegenheid voor koffie en een bocadilla. Zonder bijzondere ervaringen bereikten we Miraz waar even een colaatje werd gedronken.

Na Miraz een werkelijk schitterende wandeling, mede dank zij de inmiddels doorgebroken zon. Prachtige vergezichten vanuit een wandelgebied dat het midden houdt van een heide- en een duingebied maar dan onvoorstelbaar uitgebreid en met een stenig, alsmaar stijgend pad.

Via kleine dorpjes waar niemand lijkt te wonen is er de lokatie 'Travesa' waar we heel herkenbaar vanuit het ene dal oversteken naar het andere. Dit moment markeren wij met een colaatje en een zakje chips. Kort hierna passeren we het hoogste punt in onze camino: 710 m. En weer een klein stukje verder passeren we de provinciegrens: we wandelen La Coruna binnen.

Na een klein klimmetje bereiken we Meson waar we ons tegoed doen aan wederom een colaatje, ditmaal samen met een bocadilla. Nog maar zes kilometer naar ons gepland einddoel, Sobrado dos Monxes. Wanneer blijkt dat de barexploitant ook overnachtingsmogelijkheden biedt, passen we snel ons plan aan: laten we maar een biertje drinken. Tot morgen.