Santiago de Compostela (2011)

22-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 22.2 km. Afstand (boek) = 20.9 km.

Het ontbijt bestond slechts uit een kop koffie, lekkere bak overigens, meer bood ons onderdakadres eenvoudigweg niet. Het deerde ons niet, per slot van rekening stond ons een niet al te lange en relatief eenvoudige etappe te wachten. Eenvoudig omdat we niet al te veel meer hoefden te klimmen. We bevinden ons immers op de hoogvlakte en de hoogte zou vandaag rond de 500 m blijven.

Vanmorgen een beetje fris en bewolkt. Het leert ons de vleugjes zon die ons toch bereiken te waarderen. Rond het middaguur breekt de zon echt door en rond een uur of drie is het gewoon Spaans zonnig.

Na een kilometer of acht bereiken we Martinan waar we koffie, cola en chips nuttigen. Om ons onbekende reden - we waren de enige gasten - moest de rugzak buiten blijven. Het zij zo. Kort na Martinan is er een prachtige oude brug (Ponte Vella) te bewonderen. Een stukje verderop een bijzonder kruisbeeld met aan de achterkant van het kruis een afbeelding van Maria met het van het kruis genomen lichaam van Jezus: Pieta (Italiaans voor 'Heb medelijden').

In Goiriz lunchen wij ons dagmenu. Direct na vertrek een foto gemaakt van een bijzonder kerkhof met bijna spookachtige siertorentjes. Vilaba - ons einddoel voor vandaag - bereiken we zonder problemen en al snel wordt een hotelletje gevonden. Na onze rugzakken te hebben afgelegd hebben we nog even Vilalba verkend en zo hier en daar een terrasje gepikt. Na een heerlijk portie pulpo hebben we ons bed maar eens opgezocht. Tot morgen.