Santiago de Compostela (2011)

18-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 32.1 km. Afstand (boek) = 30.5 km.

Toen we opstonden beloofde het nog wel een mooie dag te worden maar eenmaal ontbeten en op pad begon het toch gestaag te regenen. Een groot deel van de ochtend hebben we dan ook onder een poncho doorgebracht. Ergens tussen Otur en Villapedre was er een hotel dat koffie schonk: dat was welkome kost!

Via Villapedre, Pinera en Villaoril kwamen we omstreeks twee uur aan in hotel Blanco in La Colorada. We hebben hier heerlijk vis gegeten (volgens het menu: 'vis van onze kust') en achteraf durven we wel te stellen dat geen rechtgeaarde pelgrim het in zijn hoofd haalt om in dit hotel te gaan eten: veel te luxe allemaal! Vragen naar 'el camino' zou wellicht een beleefde doch afwijzende blik opleveren. Laat staan een 'pelgrimsmenu', het idee alleen al...

Kort na La Colorada volgt Navia. Hier goed te zien dat - zoals zo vaak het geval - de rivier (vanzelfsprekend uitmondend in zee) moet worden overgestoken. Via een nietszeggend dorpje Jarrio volgt Cartavio. Hier zou ook niet zoveel over te zeggen zijn, ware het niet dat voor de kerk een groots (jaarlijks?) kermisevenement is georganiseerd. In de feesttent hebben we een colaatje genoten.

Dan het laatste stukje naar La Caridad. Zo hier en daar een speciaal Jacobus-kruis gezien (en natuurlijk gefotografeerd) en daarna zoeken naar onderdak. De gids beveelt Meson Sayane aan. Daar hebben we nu een kamer en wordt dit verslag geproduceerd - natuurlijk met een biertje in de hand. Tot morgen!