Santiago de Compostela (2011)

04-sep-11

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 40.4 km. Afstand (boek) = 29.6 km.

In het hotel ontbeten. De routebeschrijving kent na Islara twee alternatieven. Wij kozen natuurlijk voor de meest originele route. Die liep via Nocina en Rioseco naar Revilla (brug van La Magdalena) en Liendo. Aanvankelijk dachten wij: niets te doen in Liendo. Toen bleek dat we nog even wat huizenbflokeen moesten nemen alvorens in de dorpskern zelf uit te komen (tegenover de kerk dus). Daar enige koffie en lunch genuttigd. Enige tijd later waren we in Laredo. Gedurende dit traject voor een belangrijk deel met poncho gelopen want het regende flink.

Vanuit Laredo voortgegaan naar Colindres, Aldal-Treto en Gama naar ons einddoel Escalente. Dit laatste stuk is een kwestie van de hoofdweg (N-634) volgen met per dorp een 'uitstapje'. In Escalente bleek het door het boekje aanbevolen hotel vol (geloven we niets van) maar het alternatieve hotel bleek meer dan gastvrij.

Na een verfrissend biertje en douche heerlijk gegeten in het lokaal restaurant waar op zondag nog steeds tapas (calamari friti en pollo) met wijn en water werd geserveerd. Na afloop in het hotel nog een fles witte wijn verorberd. En nu, na het schrijven van het verslag: slapen als een os! Tot morgen!