Santiago de Compostela (2013)

27-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 25 km. Afstand (boek) = 16 km.

Vanmorgen riant ontbeten in ons hotel om vervolgens met de auto te worden gebracht naar Olveiroa: de plaats die ook in ons boekje wordt genoemd als begin van een etappe. We voorzien een tocht zonder veel horeca-onderbrekingen, om de eenvoudige reden dat ze in dit traject nu eenmaal niet dik bezaaid zijn.

Na een kilometer of vier is er de nieuwe herberg Logoso: we drinken er een kopje koffie. Een dorpje verderop - Hospital - meldt een kroeg wat we al uit het boekje wisten: de komende ca 15 km tot aan Cee is er niets dan natuur.

Sommige delen van deze wandeling doen denken aan het woeste en ruige van Asturie, andere delen hebben iets van een wandeling over een breed pad door een park. Aan vergezichten geen gebrek. Overal zien we windmolens om elektrische energie op te wekken. Don Quichote zou gek geworden zijn!

Een kikker en een vlinder blijken maar moeizaam het geduld te kunnen opbrengen om de camera even scherp te stellen, koeien zijn wat dat betreft een stuk fotogenieker.

En dan is er plotseling zicht op de zee: voor het eerst sinds ons verblijf in Spanje. Een afdaling over een stenig pad brengt ons in Cee. We vinden onderdak in hotel Larry dat ons al enige kilometers terug op zijn bestaan wees. Een korte maaltijd met een biertje wordt gevolgd door een korte rust. We gaan eens kijken wat een terrasje aan het strand ons te bieden heeft. Tot morgen.