Santiago de Compostela (2013)

13-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 21.2 km. Afstand (boek) = 18.1 km.

Vanmorgen wakker geworden in een druilerig Cornellana. Ons eerste reisdoel voor die dag was Salas. De weg er naar toe was mooi maar vooral miezerig (en glibberig!). Na ca. vijf km besloten we - natuurlijk veel te laat - om een poncho aan te doen. En of de duvel er mee speelt: zodra de poncho was aangetrokken stopte de regen! Het heeft nadien vandaag niet meer geregend maar de zon liet zich evenmin zien. Al met al een uitstekende wandeldag!

In Salas hebben we geluncht. Eerst een kroegje bezocht waar een drankje is genoten maar daar kon je - kennelijk - niet lunchen. Een heerlijke en voedzame pelgrimluch is vervolgens genoten in het paleis van de familie Valdes-Salas, waarin nu een hotel is gevestigd.

Na Salas werden de emoties vooral bepaald door een permanente stijging van ca vijf procent van 250 m naar 650 m over een mooi maar lastig en een met keien bezaaid pad. Ca 22 km na ons vertrek arriveerden we in La Espina. Pension Dakar was zo vriendelijk om ons tegen een geringe vergoeding de gelegenheid tot overnachting te bieden.

Zo nog wat eten, dan goed slapen en dan: tot morgen!