Santiago de Compostela (2013)

26-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 25.9 km. Afstand (boek) = 22.5 km.

Uitstekend geslapen en ontbeten in hotel Tamara. Direct nadat we op pad gingen - net als gisterenochtend trouwens - zagen we de volle maan aan de hemel. Het grootste deel van de wandeling verliep over prachtige paden met geweldige vergezichten.

Behalve een enkele lokale bewoner en twee Duitse wandelaars bij een waterdrinkplaats komen wij op de ca 14 km naar Vilaserio nagenoeg niemand tegen. In Vilaserio is er dan eindelijk een pleisterplaats: de koffie slaan we over, we gaan meteen voor de lunch.

De weg vervolgt zich en waar het boek ons waarschuwt voor de matige bewegwijzering rondom Santa Marina (kort na Maronas), raken wij ook prompt onze pijlen kwijt. Die hebben we natuurlijk ook snel weer teruggevonden en in Santa Marina gaan we op zoek naar een goede overnachtingsplek. De herberg had niet onze voorkeur: een lekker douche en een goed bed na een goede maaltijd is toch meer 'verzekerd' in een hostal.

Het boekje wijst ons op een prima herberg bij de bar Antelo. Die vinden we ook wel maar die blijkt wegens ziekte gesloten. Het naastgelegen Casa Vitoriana bleek een uitkomst. De dame die deze tent runt was ons zeer ter wille en belde wat hotels in de buurt. Verrassend genoeg bleken meer hotels in de buurt vol maar in het ca tien kilometer verderop gelegen Casa Jurjo in Mazaricos (of in het Gallicisch: A Picota) bleek bereid drie pelgrims te accommoderen.

Met de auto zijn we opgehaald en naar het hotel gebracht. We vinden daar een keurige driepersoonskamer en ook een biertje. Morgen worden we met de auto weer naar de camino gebracht. Tot dan!