Santiago de Compostela (2013)

10-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 20.3 km. Afstand (boek) = 17.1 km.

Vanmorgen wat gewassen en gedroogd: de herberg had nu eenmaal een droger. Echt een succes was het niet, maar goed. Een ontbijtje genoten in een kroeg die haar specialiteiten in de avonduren lijkt te hebben. Toch was de koffie er niet minder om.

We zijn vertrokken! Al snel bleek de zon toch wel warm: een eenvoudig shirt volstond! Hebben we Pola de Siero snel verlaten of is de stad erg uitgebreid? We weten het niet maar het gevoel bestond dat we een geheel nieuw dorp of stad inliepen: Siero. Hoe het ook zij, vandaag zijn we sowieso niet veel in de woeste natuur geweest. Veel asfalt en gebouwen.

Over gebouwen gesproken, het paleis van Meres mag niet onvermeld blijven. Groot en imposant. De kapel aangrenzend aan het paleis doet niet onder voor een gemiddelde kerk! Afgezien van zelf meegenomen water zijn we verder bar weinig horeca tegengekomen maar omstreeks twee uur was er dan toch zo'n moment: een gigantisch wokrestaurant in Colloto, een voorstad van Oviedo. Een geweldige prijs-prestatie-ervaring!

Colloto loopt min of meer vanzelf over in Oviedo. Gearriveerd in de buurt van de kathedraal was het even zoeken maar met behulp van een lokale bereidwillige vonden we toch vrij snel de herberg. Het was half vijf toen we daar arriveerden en om vijf uur ging de herberg open. Eenmaal ingeschreven was de tijd aangebroken voor een biertje.

Tot morgen!