Santiago de Compostela (2013)

24-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 27.4 km. Afstand (boek) = 24.8 km.

Na een goede nacht werden we in de ochtend voorzien van een eenvoudig maar ontzettend hartelijk en gastvrij ontbijt. De wandeling begon in een heerlijk zonnetje. We hebben overigens de gehele dag genoten van de zon; gelukkig was er af en toe een verkoelend briesje.

Over mooie paden, deels door het bos, deels langs de weg, werd de afstand tot Santiago de Compostela allengs geringer. Op een gegeven moment duiken we onder de twintig kilometer: die caminopaal hebben we vastgelegd in het fotoverslag. In Amenal vinden we een uitspanning waar we genieten van een kop koffie.

We gaan voort: dalen af naar een lokaal dieptepunt waar een riviertje blijkt te stromen en na de oversteek ervan weer hup, de lucht in! Het pad voert ons langs de kopse kant van de landingsbaan van het vliegveld van Santiago de Compostela (Lavacolla). In San Paio doen we ons tegoed aan een stevig stuk tortilla en in het dorp Lavacolla herkennen Rob en Jan het hotel 'Concha' waar zij in 2011 overnachtten.

Santiago de Compostela komt werkelijk in het zicht wanneer we aankomen bij Monte de Gozo, een plek waaraan ook paus Johannes Paulus II in 1992 een bezoek heeft afgelegd. Je schijnt er de kathedraal van Santiago de Compostela voor het eerst te kunnen zien. Het zal wel. Wat we in elk geval wel zien is dat de ruiters en paarden die we een paar dagen geleden zijn tegengekomen ook hier zijn gearriveerd.

Na een verfrissend drankje op de Monte de Gozo leggen we de laatste vijf kilometer naar de kathedraal af. We bezoeken de kathedraal en op zoek naar een overnachtingsplek lopen we een eigenaar van een eenvoudig en goed pension tegen het lijf. Na ons te hebben geïnstalleerd is het hoog tijd voor een biertje. Tot morgen!