Santiago de Compostela (2013)

19-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 25.8 km. Afstand (boek) = 24.4 km.

Ons pensionnetje Cantabrico in Fonsagrada is heel sober maar de hospita doet haar uiterste best om het de gasten naar de zin te maken. Het ontbijt was huiselijk en vooral heerlijk en overvloedig.

We gaan op pad in de nevel. Deze mist geeft indrukwekkende scenario's, tegelijkertijd werkt zij enigszins vervlakkend. Van de vergezichten blijft weinig over. Het effect op onze camino is gelukkig beperkt: een belangrijk deel van de wandeling verliep over een bospad waar zich nu eenmaal weinig vergezichten voordoen.

Na veel stijgen, dalen, modder, mist en paden door het hoge gras doet zich plotseling een sfeervol eettentje voor: Casa Meson in Paradavella. Hier kregen we het advies om de komende vijf kilometer (naar A Lastra) over de weg te lopen en niet de camino te volgen omdat deze te modderig zou zijn. Of het een goed advies was zullen we nooit te weten komen want we hebben het gewoon opgevolgd. Natuurlijk hebben we ons eerst tegoed gedaan aan een broodje tortilla.

Na A Lastra volgen we het pad weer, af en toe regen, soms ook een straaltje zon en na enige tijd ligt een druilerig en verlaten Cadavo Baleira beneden ons op ons te wachten. Na enig zoeken vinden we onderdak in pension Eligio: met z'n drie├źn delen we een kamertje. Nu een biertje, straks nog wat eten. Tot morgen.