Santiago de Compostela (2013)

23-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 18.6 km. Afstand (boek) = 28.3 km.

Wakker geworden in Melide. Na het ontbijt in ons hotel Chiquitin op pad gegaan. Goed wandelweer: droog, mager zonnetje en soms een beetje fris briesje. Na ca. 8 km was er een kroegje op een hoek waarop stond 'Castaneda': daar zullen we dan wel zijn.

Na de koffie stappen we weer op. Het parcours is afwisselend: soms is het een bospad, soms lopen we langs de weg en soms zijn er mooie vergezichten. Hoewel het nog lang geen Kalverstraat-achtige toestanden zijn is het aantal caminogasten toch significant groter dan in de dagen dat ons parcours nog niet samenviel met de bekendere en populairdere 'Camino Frances'.

We maken er niet al te veel woorden over vuil maar je ziet aan alles dat de diversiteit aan lopers ook groter is geworden: namen worden gekrast in bomen, op paaltjes en op borden, mensen wandelen een stukje terwijl de bagage per auto wordt overgebracht, etc. De schoonheid van de natuur alsook de stilte om ons heen maakt veel goed!

Na Arzua komt er een stuk van ca 11 km waarin geen voorzieningen, dus het is goed om daar - in Arzua dus - wat te eten en te drinken. Aldus gedaan. Een prachtig verstild stuk Gallicie trekt langs ons heen. Rond het dorp Salceda begint onze zoektocht naar een overnachtingsplek. In Brea vinden Meson San Miguel. Een uitstekende plek! Bij binnenkomst herkenden Rob en Jan het als de plek waar 26 september 2011 is overnacht. Nu een biertje. Tot morgen!