Santiago de Compostela (2013)

20-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 34.6 km. Afstand (boek) = 30.6 km.

Vanmorgen vroeg opgestaan uit onze driepersoons kamer (twee gewone bedden plus een derde matras) in Cadavo Baleira (hostal Eligio) omdat we vandaag een relatief lange tocht willen maken (ruim dertig kilometer) naar de oude, grote stad Lugo.

Via een bultje van bijna 900 m komen via (de kerk van) Vilabade in Castroverde. Dit is volgens onze reisbeschrijving de laatste gelegenheid voor het 22 km verderop gelegen Lugo om nog iets te eten of te drinken. We bezoeken een lokale bar voor koffie en een klein broodje. We nemen afscheid van Alain en Rosalyn: twee gepensioneerde Canadese docenten. We zagen ze al een paar dagen op verschillende plaatsen en zij besluiten in Castroverde te overnachten. Misschien zien we ze nog in Santiago de Compostela.

Onze tocht zet zich voort langs verschillende woonkernen en vooral veel bospaden. We komen ook drankautomaten tegen: een redelijk alternatief voor een kroeg.

Aan het eind van de middag komt Lugo in zicht en gaat het een beetje regenen. In Lugo zien we de Romeinse muren (die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan). Morgen gaan passeren we deze muur om via het oude centrum voort te gaan. Voor nu zoeken - en vinden! - we een geschikte plek om te overnachten. Tijd voor een biertje. Tot morgen.