Santiago de Compostela (2013)

14-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 26.3 km. Afstand (boek) = 23.5 km.

Vanmorgen vertrokken met een lichte mist. Al snel trok de mist op en de rest van de dag is het zonnig gebleven. Een dag van prachtige vergezichten (in de verte zelfs sneeuw) en modderige glibberpaden. En dan belanden we zomaar ineens tussen de koeien die van ene weiland naar het andere werden geleid. De paden waren zo modderig dat we een deel parallel aan het traject hebben gelopen: door een weiland (aan eind ervan: kruipen onder het prikkeldraad om weer op de camino te komen).

Na veel stijgen en dalen - echte kuitenbuiters! - arriveerden we in Tineo. De eerste horecagelegenheid die we tegenkwamen hebben we enige tapas tot ons genomen als lunch. Tineo blijkt een leuke, moderne en schone stad met een authentiek, oud centrum (erg verlaten, dat dan weer wel, maar dat zal wel komen door de siƫsta).

Na Tineo het laatste deel van de etappe van vandaag. Ook nu weer veel mooie vergezichten en modderige paden. Vlak voor we het hoogste punt passeerden (de paal in het veld op de foto markeert een hoogte van 929 m) kwam ons een kudde koeien tegemoet: een indrukwekkend gezicht. Het laatste stukje duurde toch weer langer dan we hadden gedacht. Het bordje "Campiello" kwam voor ons allen dan ook als een verlossing.

Tot morgen!