Santiago de Compostela (2013)

25-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 21.7 km. Afstand (boek) = 22.5 km.

Uitstekend geslapen in de kamer waarvoor wij gisterenmiddag zijn "geronseld" (fijn dat we de kamer alvast hebben gereserveerd voor eind van de week). Amper honderd meter van ons appartement vinden we een ontbijtkroeg en nadat wij ons tegoed hebben gedaan aan koffie, geroosterd brood en jam begint onze tocht naar Finisterra. De eerste etappe voert ons naar het 22 km verderop gelegen Negreira.

Als je Santiago de Compostela vanaf de oostkant benadert (zoals wij gisteren deden) ben je pas in de oude stad met kathedraal nadat je jezelf door een heel grote verzameling buitenwijken hebt geworsteld. Als je echter de stad aan de westkant verlaat ben je "ineens" buiten de stad met als terugblik een prachtige skyline waarin de kathedraal centraal staat.

Wat volgt is een onderhoudend wandelpad met soms best stevige stijgingen en dalingen. We passeren diverse dorpen en gehuchten. Bij Los Arcos drinken we koffie en in Trasmonte vinden we een kroeg die ons een heerlijke bocadillos-lunch verkocht. In Ponte Maceira is er de prachtig gerestaureerde middeleeuwse brug over de Rio Tambre (met zicht op een mooie stroomversnelling).

Een korte tijd later zijn we in Negreira met haar hotel Tamara. Een prachtige driepersoonskamer wacht op ons. Evenals het biertje trouwens. Tot morgen.