Santiago de Compostela (2013)

15-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 15.6 km. Afstand (boek) = 13.4 km.

Vandaag staat een niet al te lange etappe op het programma. Dat heeft vooral te maken met de dagen hierna: de overnachtingsmogelijkheden zijn dan een beetje dun bezaaid dus je moet een beetje mikken in de tijd in relatie tot de af te leggen afstand.

Heel veel valt er over deze ca 13 km niet te vertellen, tegelijkertijd mag de aaneenschakeling van vergezichten, bloemen, koeien, stijgingen en afdalingen niet onvermeld blijven. Geregeld een dorpje waar ogenschijnlijk niemand woont en waar je dan weer doorheen bent voor je het in de gaten hebt.

In La Mortera schijnt - ook volgens ons boekje - een barretje te zijn, maar dat hebben we links (eigenlijk: rechts) laten liggen. In Porciles was een klein kroegje waar we koffie hebben gedronken. Even verderop in Porciles was er vervolgens Casa Boto: een winkel van Sinkel waar we een heerlijk ei met tomaat hebben verorberd.

Daarna nog een beetje gestegen (tot boven 800 m!) en flink afgedaald naar het op ca 550 m hoogte gelegen Palo de Allande. Ons boekje geeft hoog op over hotel Nueva Allandesa, dus daar hebben we dan ook ons onderdak gekozen. Nu aan het bier, straks lekker eten. Tot morgen!