Santiago de Compostela (2013)

22-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 30.1 km. Afstand (boek) = 30.8 km.

Onze overnachtingsplek bleek niet alleen door ons zeer gewaardeerd, maar ook door hen die de camino te paard afleggen. In de vroege ochtend was het een drukte van voorbereiden en optuigen van paarden. Natuurlijk hebben wij zelf ook ontbeten en daarna zijn wij op pad gegaan.

Via Burgo Negral en Pacio volgden wij de Romeinse weg (zo genoemd in onze reisbeschrijving): een prachtig pad door het bos met geweldige vergezichten naar Puente Romano de Ferreira. Hier hebben we in een idyllische tuin bij een prachtig landhuis even koffie gedronken alvorens we de ongeveer 2000 jaar oude brug overstaken.

In As Seixas liepen we twee uur later tegen een niet te versmaden lunchplek aan die ons inderdaad een voortreffelijke lunch heeft voorgeschoteld. Een klein poesje heeft genoten van rugzakken, waterflessen en hoofddeksels.

Een klimmetje naar ca 700 m bracht ons via de hooggeplaatste windmolens naar het dal waarin ook ons eindpunt is gelegen: Melide! Gedurende de laatste tien kilometer veranderde het landschap van 'landelijk' naar 'stedelijk': Melide is best een grote plaats waar bovendien de Camino Frances samenkomt met de onze ('Camino Primitivo').

We vinden onderdak in hotel Chiquitin en drinken aldaar een biertje terwijl de publicatie van de foto's en van het verslag wordt voorbereid. Vanavond nog iets eten, lekker slapen en: tot morgen!

Noot: Zo af en toe fotograferen we een caminopaaltje met afstandsduiding. Het getal betreft het aantal af te leggen meters naar de toegangsdeur van de kathedraal in Santiago de Compostela.