Titel

Dagboek

Dag 22

29-jun-13

Parcours (met foto s) van deze dag op MyMaps van Google.

Afstand (GPS) = 133 km. Afstand (boek) = 133 km.

Vanmorgen in alle rust ontbeten vanuit een keurig opgemaakte buffettafel. Rustig een wandelingetje gemaakt in en rond de haven van het pittoreske Fisterra. Prachtige gezichten op zee enerzijds en de haven anderzijds (onder meer op het restaurant van gisteravond). Na een kopje koffie slenterden we verder richting bus.

Keurig op tijd - omstreeks 11.45 uur - vertrok onze bus richting Santiago de Compostela. In het begin herkenden we nog punten van onze wandelingen in de afgelopen dagen maar al spoedig bleek dat de bus lange tijd de kust volgde. waar het pad van de pelgrim veel meer een min of meer rechte lijn tussen begin- en eindpunt is. Al met al een prachtige busrit met indrukken die aanvullend zijn op die van de wandelingen.

Zo_n tien kilometer voor Santiago de Compostela moest de rit worden onderbroken: een gebroken V-snaar maakte dat we van bus moesten wisselen. Een onverwachte pauze die zich toevallig tegenover een kroeg afspeelde. Het kwartiertje oponthoud hebben we dan ook maar gevuld met een biertje: van de nood hebben we op die manier een deugd gemaakt!

Spoedig was er de nieuwe bus en een weer een klein halfuurtje later werden we afgezet op het busstation van Santiago de Compostela. Vandaar in een heerlijk warm zonnetje de laatste anderhalve kilometer naar ons pensionnetje gewandeld. Op onze weg naar het oude centrum was er vandaag een gezellig drukke braderie.

Na aankomst in ons pension nog even snel een biertje en wat tapas als lunch. Daarna eens kijken in wat winkeltjes. wellicht elders nog een drankje. Nog eenmaal: tot morgen!