www.statia.nu

Hoe het vervolgde

Zorg - ZVK

December 2019

Maandag 2 december 2019 was er een op het laatste moment bekend gestelde "townhallmeeting" in Lions Den, gericht op het geven van uitleg van artikel 10.4 uit het ZVK-reglement.

Al heel snel wijzigde de koers van de avond, omdat de aanwezigen de gelegenheid schoon zagen omnu eindelijk eens gehoord te worden. Toen de deksel van de hogedrukpan ging, kwam er erg veel emotie los. Het kwam ons voor dat de losgekomen emotie (en woede) voornamelijk lijkt terug te voeren naar een slechte coordinatie en een slechte communicatie.

Op 7 december 2019 breng ik een en ander in een mailtje onder de aandacht van de Commissie VWS van de Tweede Kamer (cc: de Commissie KR). We zijn benieuwd naar het effect of het vervolg.

Ruim een half jaar later - 6 juli 2020 - ontvang ik een brief van Staatssecretaris Blokhuis waarin hij reageert op mijn mail van 7 december 2019.

Een dag later - 7 juli 2020 - reageer ik op een punt uit zijn brief en wel het punt dat studenten uit Caribisch Nederland afwijkend zijn verzekerd ten opzichte van studenten uit Europees Nederland.

Op 23 augustus 2020 schrijf ik een mail aan de Staatssecretaris Blokhuis (door tussenkomst van de Commissie VWS), cc: Commissie KR en cc: ZVK. Een en ander betreffende de zorgverzekering van Caribisch Nederlandse studenten, wanneer studerend in Europees Nederland.