Gwendoline van Putten School

Studeren in Europees NL

Telefoon, internet en overige media

Kijk op de website https://telecomproviders.nl/ en zie dat er diverse providers op de Nederlandse markt actief zijn. Je kunt natuurlijk een kaart nemen die je telkens weer oplaadt, waarschijnlijk ben je goedkoper uit wanneer je een (sim-only) abonnement neemt. Belangrijke vragen daarbij zijn dan “hoeveel mb’s verbruik je per maand?” en “bel je vooral in Nederland of ook naar het buitenland?”. Menig provider heeft hulpmiddelen op hun site beschikbaar om je te helpen bij het maken van een juiste keuze.

Nederland heeft een uitstekende dekking voor mobiel internet en ook is op menig locatie wifi beschikbaar. Waarschijnlijk heb je op jouw school ook een internet-account alsook middelen om er gebruik van te maken.

Natuurlijk is TV beschikbaar in Nederland. Graag geef ik je in overweging om daarnaast echter ook kranten (en/of tijdschriften) te lezen. Er zijn verschillende goede landelijke kranten beschikbaar (denk aan Volkskrant, Trouw, NRC en ook wel de Telegraaf, hoewel laatstgenoemde graag ingaat op sensatie en hypes en minder verdiepende artikelen kent) die je een actueel en verdiepend inzicht geven in de situatie in het land en in de wereld om je heen.

Artikelen uit deze kranten zijn vaak ook goed bruikbaar bij het maken van een werkstuk. Bovendien - niet onbelangrijk - is het lezen van kranten goed voor een (verbeterde) beheersing van de Nederlandse taal.

Abonnementen zijn er in verschillende vormen. Het eenvoudigst is een digitaal abonnement (scheelt een boel oud papier!).